Arend Ardon

Sonia de Gier

“Mijn passie is om organisatieculturen te doorgronden en te begrijpen, want enkel als je de functie van gewoontes of gedragingen echt begrijpt, kan je ze gaan veranderen.”

Ir. Sonia Alberts-de Gier (1988) is nieuwsgierig en zeer breed geïnteresseerd. Ze is afgestudeerd chemisch technoloog en is haar carrière gestart als eerstegraads docent scheikunde. Haar grootste fascinatie heeft echter altijd gelegen bij hoe groepen mensen zich organiseren en gedragspatronen ontwikkelen. De afgelopen jaren heeft ze zich daarom gespecialiseerd als veranderkundige. Met het voltooien van de leergang Corporate Antropologie heeft ze, naast het psychologische en bedrijfskundige perspectief, een antropologische blik op organisatiecultuur ontwikkeld.

Als veranderbegeleider en facilitator helpt ze teams en organisaties hun eigen veranderpotentieel te benutten. Door te kijken zonder oordeel weet ze de rust en de ruimte te creëren waarin verandering plaats kan vinden. Met haar analytische achtergrond weet ze complexe problemen behapbaar te maken en tot de kern van de zaak door te dringen. Voordat Sonia zich aansloot bij The Change Studio heeft ze gewerkt als organisatieadviseur bij een Big Four consultancy firm en als teamcoach van zelfsturende Agile teams.

EXPERTISE

Organisatiecultuur, gedragsverandering, zelfsturing, coachend leiderschap