Glimpses of reality

Doen we de goede dingen? Deel 1.

Stel je voor dat we in onze organisaties die glimpses of reality zouden zien? Flarden van inzicht die ons laten beseffen wat er daadwerkelijk aan de hand is in de veranderingen en vraagstukken die we met elkaar aanpakken?

Lees verder »

EVPZJNAIFZ

Doen we de goede dingen? Deel 2.

Hoe krijgen we grip op die glimpses of reality? Wat kan Hollywood ons daar in leren? Ontdek meer over EVPZJNAIFZ: een veranderproces zoals je normaal alleen in films ziet.

Lees verder »

Verkeerd verbonden

Doen we de goede dingen? Deel 3.

Als we de goede dingen willen doen, vraagt dat het uiterste van de manier hoe we met elkaar in gesprek zijn. Er liggen twee kapers op de kust die dat gesprek proberen te frustreren.

Lees verder »

De sprong

Doen we de goede dingen? Deel 4.

A leap of faith, een sprong naar het goede. In dit vierde en laatste deel staat die sprong centraal. Omdat je het antwoord op de vraag of we écht de goede dingen doen alleen vindt als je springt.

Lees verder »

De verander parade

Waarom veranderen we (niet)? Deel 1.

De enige constante is verandering, wordt vaak gezegd. Een waarheid als een koe. Waarom we veranderen is op het eerste gezicht heel simpel: we veranderen omdat verandering onherroepelijk is.

Lees verder »

De dode hoek

Waarom veranderen we (niet)? Deel 2.

Verandering is misschien onherroepelijk, in organisaties is verandering allerminst vanzelfsprekend. Het lijkt alsof we onszelf twee mythes blijven vertellen waar we inmiddels te veel in geloven.

Lees verder »

Houston, we have a problem

Waarom veranderen we (niet)? Deel 3.

We moeten verandering aan den lijve ervaren, willen we onszelf, onze mindset, ons gedrag, onze keuzes daar op aanpassen. Maar hoe kunnen we de kracht van ervaring meer inzetten in organisatieverandering?

Lees verder »

Onontkoombaar onverklaarbaar

Waarom veranderen we (niet)? Deel 4.

Als we de kracht van ervaring willen inzetten en gebruiken in organisatieverandering, kunnen we hooguit streven naar. Maar waar streven we dan precies naar?

Lees verder »

Schijn bedriegt

Waarom veranderen we (niet)? Deel 5.

De vijfde en laatste aflevering uit de serie ‘Waarom veranderen we (niet)?’ gaat over de collectieve uitdaging om duurzaam te veranderen. Onthoud daarbij vooral goed: schijn bedriegt.

Lees verder »

Reali-tijd

Nemen we voldoende tijd voor verandering? Deel 1.

We willen graag veranderen en vernieuwen – temidden van een hele drukke waan van de dag. Kunnen we tijd niet op een andere manier bekijken en gebruiken?

Lees verder »
Niets missen van De Veranderfilosoof?