Arend Ardon

Rik Spann

“The change is not in the score. The change is in the gig: om succesvol met verandering te kunnen omgaan, is het nodig om vanuit verschillende perspectieven naar jezelf én je interactie met anderen te kijken. Ik kijk graag met klanten vanuit de wereld van de jazz improvisatie. En wat jazz ons kan leren over leiderschap en over leren. Het is mijn passie om hieraan via onderzoek, publicaties en seminars een bijdrage te leveren.”
Rik Spann MA (1959) is corporate musicoloog. Hij werkt in diverse nationale en internationale projecten op het gebied van educatie, communicatie, innovatie en sociale creativiteit – en geldt als autoriteit op het gebied van het verhelderen van managementkennis via (deels live gedemonstreerde) muzikale metaforen. De verbinding tussen de ‘mindset’ van de kunstenaar,  groepsflow (‘human groove’), communicatie en digitale transformatie heeft hierin zijn speciale aandacht. In de context van veranderprogramma’s zorgt hij voor een verrassend perspectief, vernieuwende managementkennis, verbinding, inspiratie en energie.
Daarnaast is Rik bestuurslid van het CMM Institute for Personal and Social Evolution, associate van het TAOS Institute, mede-oprichter van de Goudse School en associate van het Institute for Global Integral Competence.  Onder de paraplu Kind of Blue Leadership Jazz publiceert hij wetenschappelijke artikelen (over de jazzmetafoor, en over transformatief leren en leiderschap), en is hij actief in de context van business schools als Fielding Graduate University, TIAS, BUAS en de VUCA Academy. Het stelt hem in staat om lessen uit de jazzwereld, en in ruimere zin uit de werelden van muziek, kunst, design en de professionele creatieve industrie te bundelen tot een uniek geheel.