Thijs Leenman

“Als veranderkundige is het mijn drive organisaties duurzaam te helpen veranderen, zodat zij substantieel meer impact maken. Ik benader verandervraagstukken vanuit een achtergrond in de psychologie en communicatie, met een bijzondere aandacht voor het perspectief van de medewerker. Om zo niet alleen strategie te bepalen, maar samen het intrinsieke commitment van medewerkers naar de oppervlakte te brengen.”

Thijs Leenman MSc. is organisatiepsycholoog en communicatiekundige. Vanuit zijn masters Organizational Psychology (VU) en Corporate Communication (UvA) deed hij onderzoek naar leiderschap en de motivatie van medewerkers. Dit resulteerde in publicaties over de relatie tussen leiderschapscommunicatie en werknemersmotivatie. Hierin vindt hij een balans tussen de nieuwste wetenschappelijke inzichten en praktische adviezen voor het faciliteren van gedragsverandering op de werkvloer. Deze balans neemt hij mee in zijn werk als consultant, waar hij workshops faciliteert en veranderingsprocessen ondersteunt. Hij heeft daarbij een scherp oog voor intrinsieke motivatie van leidinggevenden en medewerkers en de invloed van (onderliggende) psychologische en communicatieve dynamiek.

Belangrijkste expertise

Organisatieverandering | Leider & Medewerker Motivatie | Organisatiecultuur | ICT Implementaties | Gedragsverandering | Prestatie & Beloning

Verandergedrag

Thijs schreef het boek ‘Verandergedrag’ over hoe je gedragsverandering interactief stimuleert.
Benieuwd naar zijn boek en de boeken die andere collega’s van The Change Studio schreven?

Klik hier

Publicaties

Leenman, Thijs., Verhoeven, Joost. (2018). Communicerend motiveren: een dubbel mediatiemodel. Gedrag en Organisatie. (Under review).

Leenman, Thijs., de Vries, Reinout. (2018). Facilitating autonomous motivation: A framework for communicating and listening leaders. (In progress).